En.Nuffnang

Wednesday, August 31, 2011

renung-renungkan ..

memang ALLAH sengaja menemukan kita
dengan orang yg salah supaya kita
sedar bahawa kita hanyalah makhluk yang
sentiasa mengharapkan pertolongan
ALLAH.



memang ALLAH sengaja menemukan kita
dengan orang yg salah supaya kita
sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH &
PENYAYANG kerana mengingatkan kita
bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat
untuk kita dan kehidupan kita pada
masa depan…



memang ALLAH sengaja menemukan kita
dengan orang yg salah supaya kita
dapat mengutip pengalaman yg tak semua
orang berpeluang untuk mengalaminya.


memang ALLAH sengaja menemukan kita
dengan orang yg salah supaya kita jadi
MANUSIA YG HEBAT JIWANYA..

hari raye ke2 2011






Friday, August 26, 2011

cck kene lagi

di atas keb*dohan dan kesengalan orang lain, kesayangan serta kewanganku menjadi mangsa

Saturday, August 13, 2011

Monday, August 08, 2011

line slow

huh.. sehari dua ni,line brokben ni asek sloww jer... menganggu laa aku nk main games... ampeh sungguh... aku mmg bengang klu aku dh bayar bil tapi line slowwww.... kalu xbyr bil,xpe laaa.. masih mampu bertenang....


geram wehhhhhhhhhhhhhh
line tenet slowwwwwwwwwww

nak main games nihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh




ok..papai

Sunday, July 10, 2011

bosangggg

muke mtk di lempang kot?????????????? dengan tompok2 ubat jerawat nye. ... arghhhhhhhhhhhhh bosang giler wehhhhh... xde org nk ajak berdating ke? huhuhuhuhu nk tgk tv...asek tgk kartun jeeeeeeeeeeee............tensen

artis ke ???????

"saya bkn laa marah,tapi sedikit xberpuas ati bile name saya di kaitankan" hahahahahhaha same laa kite fazura... tapi bkn laa xberpuas ati,tp saya pelik kot.... awek ang garang,tibe2 ang nk same kan dgn aku ye? aku mmg laaa garang,tapi tgk situasi laaa...aku bkn nye giler,nak marah tiap masa... lagipn,kalu aku xmarah pon,ang kate aku marah..pelik doww... bile aku kate x marah,ang kate aku xngaku aku marah..pelik kan? org lebih tau perasaan kite... hihihihihi mybe ayat aku naip mcm marah..tp klu depan2,aku duk gelak2 je... ye laaa,klu kite naip ni..xde hihiihihih huhuhuhu hahahahha dh tentu ayat tu jadi siyes kan?


dont judge a book by its cover = dont judge a person by her text ;p



(update yg ke2 utk arini,suka suki je update byk2 kan..pdhl topik same je)

aku 24jam marah

aku
.
sentiasa
.
dikatakan
.
marah
.
padahal
.
aku
.
tak marah
.
pun
.
kikikikikikiikiki

sangat
pelik

tapi
AKK



(ade ku kesah)
ahaks



Saturday, July 02, 2011

peminat setia komik doraemon

umur baru 7 tahun..tp dah ade hobi yg mcm org besar... hobi dia bace komik doraemon...

o.t

baru je balik dari opis... sabtu keje? yup,myladyboss mintak datang arini coz dia ade wedding ceremony... sampai td kul1.57 kt opis,hahaha ternyata kedatangan di tunggu... baru je sampai parking myladyboss msg "dah sampai??" hahahahaha.. dia xnampak aku dah sampai... maybe dia ingat aku lambat kot :P ok gak klu skali sekala datang keje sabtu ni. lagipun, malas nak berkira dengan bos (bkn free pn keje,bos byr kan hahahaha) tapi tu laaa..ade je org berkira,klu nak mtk keje wiken.. yela,kite kene gak fikir masa depan2 kan, mane tau kot2 nanti kite kene mtk tlg bos... haaaa.. time tu,br nak wat baek ye? xde makna nye...

esok kt kawasan umah ni,ade pertandingan netball rasenye.. so jalan kt depan aparment aku ni,ditutup... xbley kuar le esok..tp mmg xnk kuar pn... takot terbabas games bola... hahahahahahahha ok beriya.... pdhl kul 6.30pm pn ;p hope esok bley menang laaa HM ye!! gud luck utk HM... gogo Malaysia go

Wednesday, June 29, 2011

br umur xsampai 7 ari...

di suatu pagi yg kelam kabut (biase laa,gurl tu mmg tiap2 pagi camtu,bangun pn cukup2 time je utk bersiap ke tmpt keje) ade sorang gurl beriya berenti kat tepi lori akak jual nasek lemak,tujuan nye utk mengtapau bekpes ... oleh kerana sikap malas nk usung hp-yg-blum-7ari-beli,beliau telah meletak hp tersebut kt tepi pintu(ala,tempat nk bukok pintu tu) ... selepas selesai memilih makanan beliau,baru beliau terpikir yg beliau dh terlambat,maka keadaan jadi semakin kelam kabut... tanpa sempat tutup wallet,beliau bukak pintu kete .. maka berburai laa jatuh segala isi perut wallet itu.. oh dem! beliau berbisik dalam ati, xpe nanti kutip bisik beliau lagi ... dengan rakus nye beliau menekan pedal minyak...2minit dh sampai opis...

macam biase,beliau akan simpan bag kt bawah kaunter n carik hp utk di bawak masuk opis... eh mane hp? mane hp?? tibe2 mengelabah... berkejaran la beliau ke kete utk carik.mybe jatuh same dengan wallet td... erkkk xde pong.... haaaaa?? mybe jatuh kt depan lori akak jual nasek lemak???? dengan rakus lagi beliau menekan pedal minyak,2minit sampai kt tempat kejadian..... dengan senyuman perli akak jual nasek lemak tu hulur hp tersebut,......fuhhhhhhhhhhhhhh lega.... tapiiiiiiiiiiiiiiiiii calar balar .... huhuhuhuhu naseb laaaa... umur xsampai 7 ari dh kene dera dengan tuan punye...


gurl tersebut ade ati nak gune hp canggih2.... anda rase patot ke??????????? sy rase mcm xpatot je...hahahahahaha tangan gurl ni capek(btoi eh word ni?) xkuat, pegang hp asek jatuh je.... sy sgt risau klu dia pakai hp canggih2.... kuikuuikuikui... mtk fikir 10 juta kali nak belikan hp cantek kt gurl ni...


sekian "karut"an sy utk ariini...hahahahaha sengetttttttttttt




Tuesday, June 28, 2011

tebu

penah makan tebu gune gigi utk buang kulit? time kecik2 dlu kan? lame woh,xmkn camni hahahahha... semalam bigbos bawak balik 2 batang tebu, dia siap suruh bdk2 tu buang kulit gune pisau,sekali dorang ckp gune gigi je hahahahaha... tibe2 terkenang time kecik2 dlu...time2 jd gangster kat kg :P syokk wooooo,dapat makan tebu camni... baru rase puassss.... dapat se ruas je...huhuhhu yang lain,dorang tibai awal2...

Sunday, June 26, 2011

terdesak weh

Hp lame aku dh seminggu weng... dia nye skrin jadi blur... satu bende pn xnapok.... sangat susah k bile Hp buat hal... huhuhu mmg laa bukan selalu org sms or call,tp bile dh melibatkan keje, mmg naya laaaa... kene jugak carik penyelesaian laaa... sayang giler der HP lame ni.. dh 3 tahun tu... huhuhu ..


so bile dh terdesak,redah je laaa...HP ape yg termampu skang... langkah terbaek n terdekat, g survey kt Giant ... tgk2 ade plak Hp yg mampu dimiliki... so terus grab tanpa pikir juta-juta kali hahahahahaha..... dan hasil nyeeeeee..nokia C3.... mula2 ingat nak beli pink,tp tgk2 purple plak cantek... dia nye belakang tu cantek huhuhuhuu..... rm360 je der... ok laaaa...bile keadaaan dh terdesak kn???

yang kelako nye,siap carik buyer dah hahahahaha kununnye nak gune utk 3 bulan je,pastu nak beli TORCH ,tp kite tgk je laaaa..ntah mampu ntah x tu hahahahah.... yg lain ok je c3 ni,cume gambo xbest...2mp jer.... xcun dowwww... rindu gambo2 dari hp lame sy!! SE K770i mmg terbaek gambo.... alangkan best nye kalu hp tu dpt bertahan 10 tahun kan? erkkkkkkkk...