En.Nuffnang

Monday, March 30, 2009

weekend 28/3/2009

beg yg mengandungi mcm2 bende..cam nk pindah duk kepong plak...cube byngkan sorang gadis yg "ayu" (ahaks perasan) memakai baju kemeja+suar slack+kasut muncung dpn bwk beg ni pagi2 pegi keje..hahaha agak xsenonoh kn? ;p dlm beg ni ade hanbag tau...utk di bwk esok nye( p mtest)


sabtu mlm ku p tidur umah myworeh kt kepong.. dlm kul6.40 ptg,dia sampai.... kitorang merempit laaa..ape agi..hahaha.. pas je guling2,makan kepok keping yg myworeh goreng, bual2...kami tidoooooo..tido awal coz esok nk mangun awal... xde makna nye bwk buku hahahaha

pagi lebih kurang kul8pg..kami dh turun dh,lepas je bekpes air milo n kepok.. xsusah carik skolah coz myworeh dh p survey awal2 dh sekolah tuh (bab-bab ni bley puji laa kecekapan myworeh huhuhu) ...mtest camne???????????? hahahahaha mls nk cite...! langsunggggggg...arghhhhhhhhhh x+?!@%^&*%+-!~....... ngokngek je ase! mls nk cite mtest!!!!!


hajat lepas mtest,nk balik je umah ku...tp telah di hasut oleh myworeh tido umah dia..agi pong cik mah (housemate myworeh) xdop... so kire temankan dia laa.. xjd balik..lepas makan pizza tuh,kami terus balik umah myworeh...tp lewat gak laaa... dlm kul3 kot... elok plak ujan .. dasat laaaa ujan kt kepong... siap guruh+petir munyik cam main bom or meriam buluh time raye... hahahahaha sampai ilang mood nk tido...




malam tu, kami masak nasek goreng wooo..utk dinner hahahahaha kelako giler.. menjadi gak ler nasek goreng tu (nasek goreng dua anak dara or nasek goreng ct-ct ahaks bley x name camtuh?) ..makan sambil tgk hit1 akhir ( xde pilihan,terpaksa tgk coz tb lain xclear umah myworeh) huhuhu yg penting! kami sambut Earth Hour..! hahahaha siap mkn dlm gelap agi.. tp xsepenuhnye laaa..coz still bukok tb.. ok laaa tuh... tutup jgk lampu... ahaks...


abes licin smuer masakan kami mlm tuh...ni sebab sedap ke sebab lapo?????

Friday, March 27, 2009

guD LucK!~

kepada smuer yg ambek Mtest esok, gud luck ye!! semoga berjaya... jwb molek2 esok.... hope ade ler perkembangan kn, coz ade wat preparation sket...x cam thn lepas.. langsung xde study hohoho thn ni pong,bkn study sgt pong, tp sekurang2 nye , ade gak tgk2 buku,wat latihan sket... xde laaa gagap2 sgt nk ngire esok kn kn kn........... arini ku p kepong, tido umah myworeh.. coz esok nk p sekali ngn dia.. kami dpt tmpt same Mtest... dr sini xtau camne nk carik aih sekolah tuh.. klu nk naik teksi bley je, tp xnak ambek risiko.. Mtest ni start kul9pagi.. teksi pong kdng2 ngokngek gak.. ade yg xtau tmpt tuh.... so yg terbaikkkkk , p je tido umah myworeh n p skali.. mlm ni bley ler wat discussion sket (tp mesti bual je byk) hahahaha.... GUD LUCk SMUEr Kawan-kAwan Ku SekaLian!~

kantoi!~



hahahahaha...adehh,,bos dh tau ler ku ade blog...malu plak terasa...dh le ku menaip merapu2..ngeeeeeeeeeeeeeeeee siap perli2 nick ku aih.. kantoiiiiiii.... leks laaa bos,jgn mrh ye bos... hohohoho adehhhhhhhh!~

Thursday, March 26, 2009

mtest! mtest!!


arghhhhhhhhh. .......... mtest!! mtest!!! pening!! pening!!! hohohohoho......................................

Monday, March 23, 2009

last weekend!~

sabtu itu !~

ku kuar rumah dlm kul5.30ptg... premmmm... premmmmmmmm...... premmmmmmmm... premmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!~ kami (ku n myworeh) mula2,ilang arah nk p mane..coz plan awal nk makan ABC n pisang goreng kt kedai kelate dpn Giant,tp malang nye tutup.. ape daaaa...sabtu pong tutup...frust2! pusing2 jap...xde jgk kedai ABC lain..last2 kami decide p Giant..order ABC n rojak buah (yg di byr bersama tp ku sorang yg makan hahahaha) .... borak borak...bual bual...gossip gossip.. anyam tupat..anyam tupat... last2,tgk jam lebih kurang kul8.30 mlm... dah agak lewat jgk.. ku pujuk myworeh tido umah ku,coz dh lewat asenye utk dia merempit ke kepong (ikutkan angin rempitnye,nk je balik hahaha) dan alasan utk bual... pastuh kami singgah mkn kt restoran apentah..dinner ngn sup campur ,telur dadar n cendawan goreng n 2piring sambal belacan (hohoho cam menu biase kt kedai batu 50) .... sambil makan,sambil tgk majalah tiga..sambil gossip2..bual2 agi... abesssssss makan... then, sampai ler rumah ku..opsssss...kt kedai td,sempat tgk separuh cerekarama... sampai rumah, sambung tgk cerekarama... lepas je abes tgk tb.. kami mandi,then kunun2 study laaaaa...sambil bual2... study nye tolak tambah setengah jam je kot.. hahahaha..pastuh tutup api smuer... mulut x stop agi bual... last2 tgk jam kul4.30 pagi!!!! mmg objektif utk berbual sgt tercapai!~ siap myworeh kate kul5.30pagi genap 12jam bual..hohohoho

ahad itu !~
mangun2 tido..tgk melodi...pastuh dpt msg dr aylanin.. ajak teman dia p mkn gulai (tmpat kwn dia kawen) kt jalan kuchai lama.. ku dh laaa ngidam nk mkn nasek minyak kenduri..kire ngamm laa tuh.. ajak woreh,tp dia pong dtg sehelai sepinggang...hahaha bg bj pong,xnk jgk... so ku kuar,myworeh balik.... p kenduri kejap je..dtg2 mkn,ambek gambo sekeping...then kitorang blah.. xsenonoh..mmg p utk makan semata2... huhuhuhu.. pastuh singgah midvalley,ayla nk ambek duit kt atm machine, dh le ku pakai kasut tinggi....ngn pakai bj kurung nye... mmg ayu sungguh p midvalley..huhuhuhu... sempat singgah kt big apple,beli donut...best woooooh... ayla ajak ku p situh,sebab nk borak2 dan duduk situh...tp almaklum ler midvalley ari sabtu n ahad,mmg pyh nk jupe kusi n meja kosong ..hahahahaha.. ku plak geram tgk donut comei2.. siap 8bijik beli...ambek ko!~ utk anak2 buah ku laaa... lepas je dpt donut,kitorang p belakang midvalley,foodcourt (makan place nama dia) ..duk situ,borak2 n cite2 pasal masalah beliau huhuhu...sambil makan 2bijik donut :P

balik2 umah,tgk abg ipar ku dtg ..bwk kfc utk anak2 dia.. dh abes kfc,still agi mampu telan donut2 ni anak2 buah aku tuh...ish3,nk nk si kakak tuh..mcmane laaa xgemuk???? klu mrh,wat muke..

nk dijadikan cite, on the way balik tuh (eh,ke time duk borak2,xpasti plak) kwn ayla msg..bdk myvians gak,lep ajak main badminton kt umah ayla... hahaha xpasal2.. ku pong terlibat.. mybe lep ajak main badminton,supaya xde laa ayla duk rumah sorang2.. coz klu dia anto ku balik terus,konfem malam tuh dia duk sorang (mak n ayah ayla p mekah,adik2 dia pong smuer xde,ade urusan) atleast,bile ade aktiviti camni.. xde laa lame sgt duk sorang2 kt umah kn..? so ku pong ok jer laaa... ayla ajak join..sampai umah ayla,tuko baju.. kul6.00ptg- kul7.00 mlm kitorang bersukan.. mmg berpeluh sehhh!~ fuhhhhhh.. lame toi xbersukan ...

then lepas main tuh,mandi2.. siap2.. ayla ajak p makan.. dlm duk borak2, carik tmpt mane nk makan..tibe2 terkuar pasal jusco setiawangsa yg baru bukok tuh(pdhl dh 2,3 bulan kot) ku ckp yg ku blum agi p...terus je ayla kate"haaaaa jom p jusco,lepas ni dh xbley kate xpenah pegi "hahaha.. ok gak jusco nih,cm lain sket ler..ade taman2..huhu ayla belanje mkn kt izzi.. info dr ayla,owner izzi tuh indonesia bersuamikan mat salleh ...


ni ku punye.."spegeti" ape ntah name nye...ok ok je laaa..secret recipe nye agi best kot..tp oleh kerana makan free,so sedap laaaa ;p

ni ayla punye..kt blkng name dia rica-rica..(sori le xhfl laa name2 makanan nih hahaha) yg nih best..sambal dia pedas...

sampai rumah dlm kul9.30mlm kot... lepas sesi menghabeskan donut..rileks2..mandi2...terus zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz..

utk Mak Ngah!~

video

maaf ler klu sakit tinge bile dengo..hahaha

khas utk pembace tegar blog ku!~ ahaks!~

ni adalah hari kawen Puan ZUnaida...


hahahaha..skali lagi alasan ku upload gambo ni adalah kerana ku br lepas edit gambo nih..

lepas je abes kenduri,sempat kitorang lepak makan ABC n pisang goreng tepi pantai kemasek..best woooo suasana situ...mekZU mesti jeles tgk adegan ni hahahaha...

dalam kete pong jadi..klu doh koya tuh... hakhakhak..

Friday, March 20, 2009

kenangan syawal lepas !~





hehehehehe..mesti pelik..pehal tibe2 ltk gambo raye tahun lepas ni. buang tebiat nk raye ker.. hahahaha sajer jer.. coz td br edit gambo2 ni.. gambo ni byk byk byk sgt... so ku asing2 kt picasan tuh... niat nk cuci,tp xtau bile.. kak nor dh selalu tanye,bile nk cuci gambo ni... mslhnye byk sgtttttttttttttttttt... so bile ku wat camni,sekurang2nye... dpt ler jimat (pdhal kedekut) hahaha nk buang syg,walau gambo ngaruk2 jer... tu kenangan apeeeeeeee..kn kn kn???



pasukan berbaju oren !~ hehehehe

Thursday, March 19, 2009

yehaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!~

akhirnye!!!!!!!!!!!!! dapat jgkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!~ xsabo nk tgk hasil nye camne .................................................. thanks ALLAH !!!!!!

s

y

u

k

u

r

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
. Alhamdulillah !~

yuna!~

haluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!~ assalamualaikum.... korang mesti dah penah dgr lagu Yuna- dan sebenarnye kn kn kn?? ku ni bkn ler peminat fanatik or ape2 sgt,tp suke ler.. kagum pong ade ngn dia ni... hehehehe sebenarnye dah lame dgr lagu nih..mula2 dgr, cm cool nye dia nih... kate frust...hohohoho.. pastuh lame2 dgr,makin best... xpenah tgk org nye,just dgr sore jer...sebelum ni,ku ade bace satu blog,dia post dia p show si yuna ni..ku dh lupe blog mane (hahahaha biase ler,main klik2 jer) pastuh,dia ltk 2,3keping gambo jer...gambo tu,ngn bdk pakai tudung...aik,yuna ni pakai tudung ke?? dh pelik dah...tp wat xtau laa..pastuh cam ignore....

ahad lepas,dengar HOTFM 30,pastuh dgr fbi kate yuna ade ngn dia tis week... nk dgr gak bile..then smlm, fbi kate arinih.... ape agi... tgh bersiap tuh, bukok tb8 terus laaa... hahaha (biase kami bukok mhi or tb8) yelaaaa..mmg dia laa yg kt blog arituh...hohoho elok2,dtg ofis bukak facebook,search YUNA,kuar plak.....hohoho sempat ku curik gambo2 dia.... org lain duk tgk gitar laa..kasut laa..baju laaa..yg ku duk tgk..tudung dan jaket (sweater) yg dia pakai....hahahaha comei ler dia nih...stylo gituh... GOOD LucK YunA!~ All The Best!~

cantek kn sweater (baju) ni???? hohoho i likessssss



p/s dah lame nk upload video anak2 buah ku nyanyi lagu besday utk mak ngah mereka.. tp mlas nk transfer masuk pc,kene gune pc sebelah,masalah tuh...nk mms,size beso sgt..xlepas..huhuhuhu sabo ler makngah ye!nanti2 laaaa...

Friday, March 13, 2009

my sista besday!~

assalamualaikum !!~ hari ni 13hb March adalah tarikh lahir akak ku yg kedua iaitu Kak Yah.. hohoho!~ dah makin tua eh? tarikh lahir yg ke bape???? tnye ler dia sendrik ye kwn2.. hahahahaha smuga panjang umur.. murah rezeki (cepat2 kaye) ..di berkati dan di lindungi Allah selalu.. dipermudahkan jodoh tuh (jgn ler memilih sgt).. smuga success dlm segala hal yg kak yah buat!



hehehehe..ambek ler adioh nih




wow..mcm xcukup je lilin tuh?hahaha tmbh sendrik ler ye..huhuhu

hepi besday cik nora!!!


Tuesday, March 10, 2009

salam

KENALI NABI MUHAMMAD S.A.W. SECARA LAHIRIAH

Begitu indahnya sifat fizikal Baginda, sehinggakan orang ulama Yahudi yang pada pertama kalinya bersua muka dengan Baginda lantas melafazkan keislaman dan mengaku akan kebenaran apa yang disampaikan oleh Baginda.
Di antara kata-kata apresiasi para sahabat ialah :

- Aku belum pernah melihat lelaki yang sekacak Rasulullah saw

- Aku melihat cahaya dari lidahnya..

- Seandainya kamu melihat Baginda, seolah-olah kamu melihat matahari terbit.

- Rasulullah jauh lebih cantik dari sinaran bulan.

- Rasulullah umpama matahari yang bersinar.

- Aku belum pernah melihat lelaki setampan Rasulullah.


- Apabila Rasulullah berasa gembira, wajahnya bercahaya spt bulan purnama.

- Kali pertama memandangnya sudah pasti akan terpesona.


- Wajahnya tidak bulat tetapi lebih cenderung kepada bulat.

- Wajahnya seperti bulan purnama.

- Dahi baginda luas, raut kening tebal, terpisah ditengahnya.

- Urat darah kelihatan di antara dua kening dan nampak semakin jelas semasa marah.

- Mata baginda hitam,dengan bulu mata yang panjang.
- Garis-garis merah di bahagian putih mata, luas kelopaknya, kebiruan asli di bahagian sudut.
- Hidungnya agak mancung, bercahaya penuh misteri, kelihatan luas sekali pertama kali melihatnya.

- Mulut baginda sederhana luas dan cantik.

- Giginya kecil dan bercahaya, indah tersusun, renggang di bahagian depan.
- Apabila berkata-kata, cahaya kelihatan memancar dari giginya.

- Janggutnya penuh dan tebal menawan.

- Lehernya kecil dan panjang, terbentuk dengan cantik seperti arca. Warna lehernya putih seperti perak sangat indah.


- Kepalanya besar tapi terlalu elok bentuknya.

- Rambutnya sedikit ikal.

- Rambutnya tebal kdg-kdg menyentuh pangkal telinga dan kdg-kdg mencecah bahu tapi disisir rapi.

- Rambutnya terbelah di tengah.


- Di tubuhnya tidak banyak rambut kecuali satu garisan rambut menganjur dari dada ke pusat.

- Dadanya bidang dan selaras dgn perut. Luas bidang antara kedua bahunya lebih drpd biasa.

- Seimbang antara kedua bahunya.

- Pergelangan tangannya lebar, lebar tapak tangannya, jarinya juga besar dan tersusun dgn cantik.

- Tapak tangannya bagaikan sutera yang lembut.

- Perut betisnya tidak lembut tetapi cantik. Kakinya berisi tapak kakinya terlalu licin sehingga tidak melekat air.

- Terlalu sedikit daging di bahagian tumit kakinya.

- Warna kulitnya tidak putih spt kapur atau coklat tapi campuran coklat dan putih.

- Warna putihnya lebih banyak.

- Warna kulit baginda putih kemerah-merahan.

- Warna kulitnya putih tapi sihat.

- Kulitnya putih lagi bercahaya.

- Binaan badannya sempurna, tulang-temulangnya besar dan kukuh.

- Badannya tidak gemuk.

- Badannya tidak tinggi dan tidak pula rendah, kecil tapi berukuran sederh ana lagi kacak.

- Perutnya tidak buncit.

- Badannya cenderung kepada tinggi,semasa berada di kalangan org ramai baginda kelihatan lebih tinggi drpd mereka.




Nabi Muhammad sa.w adalah manusia agung yang ideal dan sebaik-baik contoh sepanjang zaman. Semulia-mulia insan di dunia...untuk mengingatkan kita.. Tiba-tiba dari luar pintu terdengar seorang yang berseru mengucapkan salam. "Bolehkah saya masuk?" tanyanya. Tapi Fatimah tidak mengizinkannya masuk, "Maafkanlah, ayahku sedang demam," kata Fatimah yang membalikkan badan dan menutup pintu. Kemudian ia kembali menemani ayahnya yang ternyata sudah membuka mata dan bertanya pada Fatimah, "Siapakah itu wahai ana kku?"."Tak tahulah ayahku, orang sepertinya baru sekali ini aku melihatnya,"tutur Fatimah lembut. Lalu, Rasulullah menatap puterinya itu dengan pandangan yang menggetarkan. Seolah-olah bahagian demi bahagian wajah anaknya itu hendak dikenang. "Ketahuilah, dialah yang menghapuskan kenikmatan sementara, dialah yang memisahkan pertemuan di dunia. Dialah malaikatul maut," kata Rasulullah, Fatimah pun menahan ledakan tangisnya.

Malaikat maut datang menghampiri, tapi Rasulullah menanyakan kenapa Jibril tidak ikut bersama menyertainya. Kemudian dipanggillah Jibril yang sebelumnya sudah bersiap di atas langit dunia menyambut ruh kekasih Allah dan penghulu dunia ini. "Jibril, jelaskan apa hakku nanti di hadapan Allah?" Tanya Rasululllah dengan suara yang amat lemah. "Pintu-pintu langit
telah terbuka, para malaikat telah menanti rohmu. Semua surga terbuka lebar menanti kedatanganmu," kata Jibril. Tapi itu ternyata tidak membuatkan Rasulullah lega, matanya masih penuh kecemasan.
"Engkau tidak senang mendengar khabar ini?" Tanya Jibril lagi. "Khabarkan kepadaku bagaimana nasib umatku kelak?" "Jangan khawatir, wahai Rasul Allah, aku pernah mendengar Allah berfirman kepadaku: 'Kuharamkan surga bagi siapa saja, kecuali umat Muhammad telah berada di dalamnya," kata Jibril. Detik-detik semakin dekat, saatnya Izrail melakukan tugas. Perlahan ruh Rasulullah ditarik. Nampak seluruh tubuh Rasulullah bersimbah peluh, urat-urat lehernya menegang."Jibril, betapa sakit sakaratul maut ini." Perlahan Rasulullah mengaduh. Fatimah terpejam, Ali yang di sampingnya menunduk semakin dalam dan Jibril memalingkan muka. "Jijikkah kau melihatku, hingga kau palingkan wajahmu Jibril?" Tanya Rasulullah pada Malaikat pengantar wahyu itu. "Siapakah yang sanggup, melihat kekasih Allah direnggut ajal," kata Jibril. Sebentar kemudian terdengar Rasulullah mengaduh, karena sakit yang tidak tertahankan lagi. "Ya Allah, dahsyat nian maut ini, timpakan saja semua siksa maut ini kepadaku, jangan pada umatku. "Badan Rasulullah mulai dingin, kaki dan dadanya sudah tidak bergerak lagi.

Bibirnya bergetar seakan hendak membisikkan sesuatu, Ali segera mendekatkan telinganya. "Uushiikum bis-shalaati, wamaa malakat aimaanukum - peliharalah shalat dan peliharalah orang-orang lemah di antaramu." Di luar, pintu tangis mulai terdengar bersahutan, sahabat saling berpelukan. Fatimah menutupkan tangan di wajahnya, dan Ali kembali mendekatkan telinganya ke bibir Rasulullah yang mulai kebiruan. "Ummatii, ummatii, ummatiii!" - "Umatku, umatku, umatku"

Dan, berakhirlah hidup manusia mulia yang memberi sinaran itu. Kini, mampukah kita mencintai sepertinya?
Allaahumma sholli 'alaa Muhammad wa'alaihi wasahbihi wasallim. Betapa cintanya Rasulullah kepada kita.

Usah gelisah apabila dibenci manusia kerana masih banyak yang menyayangimu di dunia, tapi gelisahlah apabila dibenci Allah kerana tiada lagi yang mengasihmu di akhirat kelak.

from me: sebenarnye dr selasa nk post entry ni,tp asek xsempat je.. sory naaa... entry ni ku ambek kt fs... hope smuer org dpt bace dan jd pedoman ye :) betapa kerdil kite.. cintai seseorang yg blum tentu milik kite sepenuh hati,tp lupe utk cintai Rasulullah yg sudah pasti cintai kita.... yang baek dtg dr Allah,yang buruk dtg dr ku yang copy paste je teks org huhuhu

Friday, March 06, 2009

menu lunch yg pelik arini!~

arini lunch mkn roti canai garing...hahaha diet?? no no noooo.. klu diet, xde nye ku order dua keping roti canai TELUR!! hahahaha.. ntah laaa.. xde keinginan nk mkn nasek sebenarnye.. pastuh elok plak warung tuh,mmg ade roti canai setiap mase... roti canai dia plak bley dikatakan best... so layan jer laaaa.. hahaha ku ni pelik2 kn?? mmg pong.. ku akan buat ape saje yg ku ase nak buat.. and i dont care, org nk kate ape.. cam arituh laa.. org pelik aku minum kopi tghari.. lantakkkkkkkk.!! janji ku penuhi selera ku pd ketika itu (poyo nye!) btoi x? btoi x??

time order,nk mtk sekeping..tp mcm xcukup coz tgh lapo...tp sampai2..ambek ko!! penuuuuuuuhhh pinggan..kikikiki! besttttt...garing wooooo!~




walau ku cube sedaya upaya abeskan roti canai telur ini..tp tidak berdaya.. maafkan ku roti canai, bkn tidak bersyukur or niat membazir..tp ku mmg dh xberdaya nk abeskan...huhuhu klu ade org yg nk nganga mulut time ni,mesti ku suapkan hehehehe... sorry roti canai !!!

Thursday, March 05, 2009

adeh..tangan ku!~

wahhhhhh tangan ku!~ mangun pagi2 td..terus rase cam denyut2 jer kt pergelangan tangan ku... tempat yg ku kene lebam,time bergaduh ngn peragut dlu hahahaha... camne bley lebam?? ala,time diragut tuh...ku pakai gelang emas..yg berbentuk bulat tuh.. tgn ni tgn kanan,belah pegang beg.. pastuh time duk main tarik2 ngn peragut tuh.. gelang tuh berlaga kt besi handbag.. kene laa tgn ni...sengal 3,4 ari jgk tgn ku ni...tp pelik jgk kn?? dh berbulan2...xkn ade sakit agi?? mybe kebtulan kot pagi td ..tp serius! tmpat same rase....denyut2...skang ok sket..



eh silap tgn...ni tgn kiri..hehehe

ni laa kesan nye..sampai skang tuh, ade kesan agi...xtau ler ilang ke x..cam x ilang je.. ade petua nk bg ilang x??

Tuesday, March 03, 2009

sambungan!~

ahad 1/3/2009.... dlm kul9lbh terjaga,tp malas nk mangun..hahaha duk peram2 jgk tido tuh... hihihihi lbh kurang kul11 kitorang kuar... naek bas pegi titiwangsa..then naek monorail (natang pendek hahahaha) pegi Imbi... tujuan arini adalah utk p survey opis baru myworeh.. opis dia dh nk pindah kt lowyatt
ni laa opis yg di cari!~ cube cari,mane kami?? hehehe

pusing2 sat kt dlm Tech Asia tu.. tgk2 laptop n etc ... carik pendrive,xjupe plak.. mane dorang ltk pong xtau.. hehehe pusing2 dlm lowyatt tuh,carik pendrive agi.. tp xde yang berkenan.. harga nye lebih mhl dr yg ku tgk kt giant hohoho.. pusing punye pusing..last sesat kahkahkah... xtau kuar kot mane dah..last2 jupe sungai wang (btoi ke eje ni) masuk plok situ...pusing-pusing, sambil usha smue kedai yg menarik ,sambil carik kfc coz dh lapo aih... xjupe hahaha.. actlly, ku n myworeh jarang dtg sini.. bley plak sesat.. jupe2.... stesen bukit bintang dah hahahahaha..adeh, langkah satu stesen beb.. atas2 monorail tuh "hoh,tudia kfc" wahwahwah klu ler monorail tuh bley berenti tgh jalan n kami bley terjun... mesti dh buat dah.. hahaha lapo weh.. last2 kami mkn kt maju junction... yg pling dekat


maaf gambo seblum xsempat rakam..coz lapo sgt.. gambo selepas je laaa hehehehe

wahhhh, dlm kul3 lbh siap mkn.. berjalan agi, mula2 masuk sogo.. cucuk pitisan laaa ape agi.. alang2 dlm sogo, rugi laa x join org lain wat "bolok" hahaha bkn beli, saje je nk join2 mereka meriahkan suasana.. hahaha.. dh buhsan wat "bolok" .. kitorang p jalan tar plak.. hahaha dpt laa 2helai tudung n 2 kain pasang (utk bj kurung) ... saje je ku beli yg murah n byk.. coz nk bykkan baju kurung utk p kerja.. dh buhsan laa,asek pakai baju same je ... hohoho.. nk wat koleksia laa ni.. dlm kul6, kami pong sedar diri bahawa dh petang sgt nih.. agi pong dh penat berjalan hampir 2ari hahahahahaha dlm kul8 sampai rumah (lmbt coz tunggu bas U10 lmbt sgt..ngokngek nye bas!)

balik2.. dah sampai jer,terus landing.. siap anak2 buah ku duk main jual2 brg2 ku... nk2 kotak jam tuh, suke btoi main.. lepas je mandi,terus tertido zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz........ penat yg amat... dh laaa isnin keje... pdn muke sy!!!

kikiki aksi try tudung baru....koya-koya-koya

Monday, March 02, 2009

awal bulan march 2009!~

sabtu n ahad aritu adalah hari m'abeskan duit ..hahaha... hari melepaskan gian..btoi2 jalan laa..sampai smlm,lepas je smpai umah..rase penat giler-giler-giler..hahaha

Sabtu 28/2/2009... ku keje separuh ari,so lepas je keje..myworeh dtg ambek.. coz dh plan,esok nk kuar dr umah dia..so senang laa sket, kuar sama2... lepas ambek ku, kitorang p mkn kt restoran sri ayu kt sri gombak..kedai byk lauk.. + murah..best lauk kt situh..kitorang selalu gak mkn situh,lauk dia byk-byk-byk sgt....mcm2 ade...xambek gambo sini coz lapo sgt..haha
lepas mengenyangkan perot masing2..kitorang pegi beli tiket bas kt greenwood..nk balik kg next week... yehaaaaaaaa. ku balik ngn anak buah -humaira aisya..
tiket pegi-balik..satu dewasa..satu kanak2..destinasi kemaman..
lepas tu,kitorang merempit ke kepong ... mula2,singgah umah org jahit baju kurung myworeh, tp malang serta dukacita nye..baju myworeh,xsiap agi..haha angen je dia..dh lame anto tp xsiap agi..ku bg cadangan suruh bakor je umah makcik tuh..hakhakhak

dlm lebih kurang kul3.30 jgk kitorang sampai jusco kepong.. mula2 sampai p ambek tiket wayang dlu,takut xsempat..wahhhh.. naseb baek wat reservation,tinggal elok2 je dua je agi tmpt duduk,xbley nk pilih dh..heheh.. kitorang tgk cite upin n ipin.. kelako giler cite tuh... adeh,ade satu scene tuh,satu panggung gelak.. yg menarik nye, boleh dikatakan 60% adalah budak2... huhuhu dan 80% adalah yang dtg dgn family... mmg best tgk suasana camtu.. tgk weh! pd yg blum tgk,rugi xtgk..walau ade scene yg cam ganah2 sket,tp ok laaa..huhuhu sonot tgk cite tuh! sampai arini still bley gelak ingt scene tuh..hahahaha yg upin,ipin n rajoo nk jatuh gaung tuh.. hahahaha.. nakai2...

barang2 pompuan yg terbeli time tunggu waktu nk masuk panggung..


abes tgk wayang,kitorang round2 jusco... beli2 brg... sebenarnye bende utama ku nk beli adalah JAM TANGAN.. coz dh lame xpakai jam.. ilang laa beb... arituh kene ragut,smuer brg2 aku kene ambek..ngokngek nye peragut ..huhuhu.. kebetulan,jam tu xde bateri n ku ltk dlm handbag, smue kene angkut.. ishhhhhh.. tadaaaaaaaa ni laa jam baru sy!!



lepas dh penat round2 jusco.. kitorang keluar carik mkn mlm... (naseb baek dua2 angkat bendera merah..tu yg xsedar diri berjalan tuh) perut pong dh lapo..singgah kt kedai mkan ape ntah.. trademark dia lori..hahaha dpn kedai ..sebelah kedai ade lori...tp sup dia sedap...lepas mkn...balik terus ...dlm kul10 lbh jgk sampai umah... fuh...pastuh kunun2,nk tido laaa... bual nye pasai dlm kul2pg br tido hakhakhak.. tu pong sebab x larat nk bukak mate dh (mulut still bley agi bukak) hahahahaha.. dan ingtkan esok nk kuar agi,tido laaa jgk....zzzzzzzzzzz

lupa,smlm nk upload..sape terror??cube teka ape ku beli ni??hahahaha siap belanje myworeh agi ahaks

p/s esok sambung cite ari ahad..hahaha...penat naip nih...assalamualaikum...